Geplande evenementen


Bomen-en-bijen-wandeling
18 mei - 13:30 uur
(Daarna maandelijks tot en met oktober)

Fort Isabella kent historische gebouwen en gezellige activiteiten. Maar wist u ook dat het fort een uniek stukje natuur herbergt? Op zaterdag 18 mei organiseert de Stichting Fort Isabellakazerne  een bomen-en-bijen-wandeling over Fort Isabella.


Allereerst neemt natuurkenner Harrie van Engelen, gids van de stichting, u mee over het kazerneterrein. Tussen de meer dan 300 bomen staan algemeen voorkomende soorten zoals eiken en esdoorns, maar ook bijzondere exemplaren zoals twee tempelbomen en tamme kastanjes. Harrie vertelt daarover prachtige details, voortaan zult u met andere ogen naar deze groene reuzen kijken. Daarna neemt u bovendien een kijkje bij de bijenkasten van imker Aleks Droog. De bijen verzamelen in de omgeving van Fort Isabella heerlijke honing. Het aanbod in rijke natuur rondom het fort is groot, dus een deel van de honing kan geoogst worden. Terwijl de bijen af- en aanvliegen, vertelt Aleks bevlogen over het werk van de imker.

Aanmelden 
Wilt u zich aanmelden voor deze unieke wandeling of geeft u vragen, stuur dan een e-mail naar info@fortisabellakazerne.nl. Bij aanmelding zien wij graag uw naam en het aantal personen dat deelneemt. Deelname aan de wandeling kost 2 euro per persoon, te voldoen bij aanvang van de wandeling.


Vestingwandeling, in de voetsporen van Frederik Hendrik
25 mei 2019 - 14:00 uur 

Dit jaar organiseert de Brandloyalty Vestingloop  in samenwerking met de Bosche Avondvierdaagse op 25 mei de Vestingwandeling. 

De gerestaureerde vestingwallen en bastions bekijken. Ervaren hoe ‘s-Hertogenbosch als vestingstad gevochten heeft. Op zaterdag 25 mei wordt de mogelijkheid geboden om terug in de tijd te wandelen. Volg de 25 km lange route langs o.a. Fort Orthen en Fort Isabella. Lopend door de Moerputten zie je in de verte de Sint-Jan al staan. De volledige route wordt op 25 mei bekend gemaakt. Tussen 11.00-12.00u starten de wandelaars vanaf de Parade, waar later die middag een aandenken op hen wacht. De eerste wandelaars zullen rond 14:00 uur arriveren op Fort Isabella. 

Inschrijven voor deze historische wandeling kan tot donderdag 23 mei 22:00 uur voor 7.50 euro per persoon via: Inschrijving Vestingwandeling 2019 


Foodtruck Festival Rrrollend 
30-21 augustus en 1 september

 

Rrrolend, een foodfestival voor gezelligheid, heerlijk eten, drinken en een grote portie vermaak strijkt in het weekend van 30 – 31 augustus en 1 september neer op Fort Isabella. Het foodfestival biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar zorgt ook voor heerlijk entertainment. Een voorbeeld: Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel!  

Het Foodfestival vindt 17 keer per jaar in Nederland plaats en dit jaar ook op Fort Isabella.

Volg het festival via: www.rrrollend.nl of de Facebookpagina