Duurzaamheid 

De zichtbare historie van Fort Isabella als fort en kazerneterrein is de basis waar alles op wordt ontworpen, gebouwd en gerealiseerd en die altijd en overal weer is terug te vinden. We koesteren het verleden; we vullen aan wat verloren is gegaan aan belangrijk erfgoed en proberen de geschiedenis op andere plekken met kleinere ingrepen voorzichtig in oude glorie te herstellen.

‘Van nu’ als toegevoegde kwaliteit
Alles wat wij doen is geworteld in de historie, maar dat wat we toevoegen is wel steeds helemaal ‘van nu’ en daarmee toekomstbestendig en duurzaam. We blijven vernieuwen middels duurzame oplossingen. Hoe we dat doen? Dat lees je hier: 

Gasloos verwarmings- en koelingssysteem
In oktober 2022 is het terrein volledig over gegaan op een gasloos verwarmings- en koelingssysteem. Samen met Van Hout Installateurs is dit systeem gerealiseerd. Er is een netwerk van warmte en koude leidingen aangelegd die alle gebouwen verbindt met de energiecentrale. Hierdoor werkt het terrein als een batterij: in de zomer wordt overtollige warmte uit de gebouwen opgeslagen en in de winter wordt dit opnieuw gebruikt.

1800 PV-panelen
De benodigde elektriciteit voor het systeem en het terrein wordt grotendeels geleverd door meer dan 1800 PV-panelen. Overige energie wordt groen ingekocht.

Energielabels
Alle bestaande gebouwen zijn geïsoleerd naar energielabel A of hoger. 

Klik op onderstaande afbeelding om de video over het gasloos verwarmings- en koelingssysteem te bekijken:

570AC787-8B86-4925-BC5E-88CE689EA412.jpeg
Schermafbeelding 2019-10-21 om 14.54.26.png

 

Fort Isabella heeft meerdere oplaadpunten voor elektrische auto's. Deze zijn te vinden bij Reutseplein 1-3 en Nieuwe Linie 200 (achter het Vitaalplein langs het spoor). 

Klaar met laden? Laat een ander erbij! 

Foto 17-10-2023 om 08.56 (2).jpg

 

Leden van onze community kunnen gebruik maken van de elektrische deelauto's van OnzeAuto! Met een druk op de knop hebben ze toegang tot een efficiënte, milieuvriendelijke manier van reizen, slechts een paar stappen verwijderd van hun bedrijf of woonruimte.