Educatie in de praktijk

Vier eeuwen geschiedenis in combinatie met de ontwikkelingen van het huidige concept vormen een unieke plek waar kinderen, studenten en jongeren kunnen leren, ontdekken, ontmoeten en werken.  
Fort Isabella biedt een plek voor onderwijs gericht op multidisciplinaire samenwerking, gecombineerd met een inspirerende plek middenin de samenleving. 

055B87CE-F601-4D81-AAF1-CDDCA1A44368.jpeg

 

Avans Hogeschool MD incubator

Onder het motto ‘samenwerken aan samenleven’ werken Fort Isabella en Avans Hogeschool al sinds 2017 nauw samen. Sinds 1 september 2018 is Avans Hogeschool ook daadwerkelijk gevestigd op het terrein in de zogenoemde ‘Avans MD Incubator’. Vanuit hier kunnen studenten werken, leren, ontmoeten en ontwikkelen. 

Studenten van Avans Hogeschool en het Koning Willem I College werken - ook vaak samen met bedrijven van Fort Isabella - gedurende het schooljaar aan (afstudeer)opdrachten voor Fort Isabella. De ‘ideeën' binnen ons concept worden zo getoetst met kennis, onderwijs en de huidige markt. Tijdens de opdrachten ontmoeten studenten van verschillende opleidingen elkaar onder begeleiding van docenten en opdrachtgevers. Studenten en docenten leren door de intensieve samenwerking zowel elkaars vakgebied als talenten kennen. Leren ze waarde toe te voegen aan eigen en elkaars leertrajecten en vinden ze met hulp van elkaars inzichten oplossingen voor de vraagstukken. Een vernieuwende vorm van multidisciplinair (denk aan: bouw en infra, veiligheid, gezondheidstechnologie, sociaal, ruimtelijke ordening, commercieel) leren.

Volg de projecten op de Facebookpagina  van Avans MD Incubator

cute-little-boy-and-girl-together-in-autumnal-park.jpg

 

Kinderdagverblijf de Pompoen

De Pompoen is een holistisch kinderdagverblijf voor kinderen van zes maanden tot tien jaar. Sinds september 2018 is De Pompoen ‘bewoner’ van Fort Isabella. Gebouw 13 werd geheel verbouwd en verduurzaamd en is getransformeerd naar een plek waar kinderen op hun eigen wijze de wereld kunnen ontdekken.

Meer informatie lees je hier.

6C4DBB94-D9C4-4980-A7A0-DC3F75E969B9.jpeg

 

Petje af

Petje af streeft naar gelijke kansen voor alle kinderen in Nederland zodat zij kunnen opgroeien tot bewuste, zelfstandige personen, die vanuit hun talenten actief bijdragen aan de maatschappij.

Om gelijke kansen te creëren, biedt Petje af kinderen (10-14 jaar) wekelijks een lokaal georganiseerd, praktijkgericht programma aan waardoor zij in aanraking komen met inspirerende rolmodellen en diverse werkvelden. Dit vindt plaats op Fort Isabella. Dankzij dit programma, waarin ook het gezin wordt betrokken, ontwikkelen kinderen (nieuwe) vaardigheden, een positief zelfbeeld en een beter perspectief voor de toekomst.

Hier lees je meer over Petje Af. 


Historische Rondleiding kinderen

Stichting Fort Isabellakazerne organiseert educatieve en historische rondleiding voor scholen en feestjes. Hier komt de geschiedenis van het terrein tot leven! De rondleidingen worden gegeven door gidsen van de stichting waarbij Frederik Hendrik Prins van Oranje wordt nagebootst.
www.fortisabellakazerne.nl/