Educatie

Vier eeuwen geschiedenis in combinatie met de ontwikkelingen van het huidige concept vormen een unieke plek waar kinderen, studenten en jongeren kunnen leren, ontdekken, ontmoeten en werken.  
Fort Isabella biedt een plek voor onderwijs gericht op multidisciplinaire samenwerking, gecombineerd met een inspirerende plek middenin de samenleving. 

Plek van educatie in de toekomst

Een plek voor een toekomstige multidisciplinair fieldlab voor studenten en bedrijven waar oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, passend binnen het concept versneld kunnen worden ontwikkeld, getest en in gebruik genomen. Zoals het doorontwikkelen van bijvoorbeeld zorgdomotica of voeding speciaal voor ouderen, of die vitaal leven bevorderen. Dit alles binnen het concept van Fort Isabella zodat de resultaten in de praktijk kunnen worden getoetst en toegepast. 

Avans Hogeschool MD incubator

Onder het motto ‘samenwerken aan samenleven’ werken Fort Isabella en Avans Hogeschool al sinds 2017 nauw samen. Sinds 1 september 2018 is Avans Hogeschool ook daadwerkelijk gevestigd op het terrein in de zogenoemde ‘Avans MD Incubator’. Vanuit hier kunnen studenten werken, leren, ontmoeten en ontwikkelen. 

Studenten van Avans Hogeschool kunnen gedurende het schooljaar werken aan (afstudeer)opdrachten voor Fort Isabella. De ‘gedachten' in het concept, worden getoetst door studenten met kennis, onderwijs en de huidige markt.Tijdens de opdrachten ontmoeten studenten van verschillende opleidingen elkaar onder begeleiding van docenten en de opdrachtgever. Studenten en docenten leren door de intensieve samenwerking zowel elkaars vakgebied als talenten kennen. Leren ze waarde toe te voegen aan eigen en elkaars leertrajecten en vinden ze met hulp van elkaars inzichten oplossingen voor de vraagstukken. Een vernieuwende vorm van multidisciplinair (denk aan: bouw en infra, veiligheid, gezondheidstechnologie, sociaal, ruimtelijke ordening, business, commercieel, marketing, juridisch) leren.

Volg de projecten op de Facebookpagina  van Avans MD Incubator

Educatie-voetballers.jpg


Historische Rondleiding kinderen

Stichting Fortisabellakazerne organiseert educatieve en historische rondleiding voor scholen en feestjes. Hier komt de geschiedenis van het terrein tot leven! De rondleidingen worden gegeven door twee gidsen van de stichting waarbij Frederik Hendrik Prins van Oranje wordt nagebootst.
www.fortisabellakazerne.nl/