MusiCare

In de schijnwerpers

Muziek maken op een manier die bij jou past

Odette Sorber en Tim van Baalen over MusiCare:

Onze missie is om iedereen muziek te laten maken. Jong, oud, gezond, ziek, rijk, arm, iedereen kan en mag muziek maken. Daarbij is voor ons muziek maken meer dan alleen een instrument bespelen. Door het maken van muziek leer je jezelf en de wereld om je heen beter kennen. Of je nu wilt pianospelen, liedjes wilt leren schrijven, wilt leren omgaan met je ADHD, geen studiekeuze kunt maken of gewoon een keer willen winnen met Singstar, bij MusiCare zorgen we dat jij je doel behaalt. Bij MusiCare werken we niet met een methode. Afhankelijk van wie je bent, hoe jij het beste leert en wat jij wilt leren bepalen we samen de inhoud van de lessen.

Ruim vijf jaar geleden startte MusiCare met muzieklessen bij leerlingen aan huis en vanuit de woonkamer van de schoonouders van oprichter Odette Sorber. De persoonsgerichte aanpak en het enthousiasme van Odette werkt; al snel is er behoefte aan een grotere ruimte om meer lessen te kunnen verzorgen.

Zo ging het avontuur verder op Fort Isabella, met ruimte voor een grote muziekschool en meerdere docenten en neemt het aantal leerlingen snel toe. Odette: “Aanvankelijk vonden ouders en kinderen het best spannend om naar ons toe te komen op Fort Isabella. Een wat afgelegen plek in de bossen.” 

De aanpak is treffend voor Odette. Vanuit haar intuïtie en gevoel weet zij vanaf het begin dat het zo moet zijn en dat het zo werkt. Een mooi voorbeeld van het volgen van je hart en overtuiging. De afgelopen drie jaar is MusiCare in een stroomversnelling terecht gekomen. Met een groei aan soorten muziekles en aantal leerlingen. De benodigde ruimte blijft toenemen. Zo licht Odette toe: “Onze groei en bloei komt onder meer door de fantastische plek die Fort Isabella is en de ontwikkeling die daar in gang gezet is. Inmiddels is het een open en vertrouwde plek voor velen. De wat angstige sfeer die er hing is gezuiverd. Zodra de kinderen op het terrein komen, ontstaat er al een bijzondere energie: het sprankelt en stroomt.” De behoefte aan extra ruimte kan op Fort Isabella ingevuld worden. Men is graag bereid om een stukje verder te fietsen als de plek goed voelt. Deze plek geeft rust en men vindt het fijn om er naar toe te gaan. Kinderen en volwassenen. Odette vervolgt “Onze groei in impact op kinderen wordt mede gevoed door de omgeving en sfeer op Fort Isabella. De perfecte plek voor ontplooiing.”

afbeelding-2.jpeg

De eerste vijf jaar zijn voorbij en de basis staat stevig. Inmiddels vormt Odette samen met haar man Tim van Baalen de directie en hebben ze een divers team om zich heen verzameld. De ambitie voor de komende jaren ligt in het uitbouwen van teamscholing en opvoedingsondersteuning. Diensten die voortkomen uit de huidige praktijk bij MusiCare en waar nu al invulling aan gegeven wordt. De unieke werkwijze en muzikale kracht van MusiCare gaat het land door. Trots sluit Tim af: “Onze docenten komen vanuit het hele land en we zijn nu bezig om basisschool docenten onze visie op muziekles aan te leren en ze te helpen om dat uiteindelijk zelf te kunnen.MusiCare werkt!”