Tjeerd Saatrube

Eigenaar en geestelijk vader van Fort Isabella

Bevlogen en ondernemende wegwijzer
Tjeerd wijst diverse nationaal en internationaal opererende familiebedrijven de weg: samen succesvol nieuwe koersen bepalen en gaan varen. Dit inmiddels ruim 25 jaar in de rol van (interim)manager of directeur. Daadkracht, creatieve vernieuwing en motivatie typeren hem daarin. Evenals vertrouwen, respect voor het verleden, positieve houding ten opzichte van veranderingen. En altijd de mens centraal.


De kiem gelegd; passie voor zorg
Tjeerd groeide op in een gezin waar zorg en mensen centraal stonden. Gedrevenheid, energie en goed-zijn-voor-de-medemens kreeg hij van huis uit mee. Zijn vader was huisarts en zijn moeder verpleegkundige. Zij verloor twee echtgenoten aan kanker, haar verlies en verdriet zette ze om het in het initiëren en oprichten van het Vicki Brown Huis in ’s-Hertogenbosch; het eerste inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten. Toen vernieuwend en nu nog steeds een voorbeeld voor velen. Zo ook voor Tjeerd.


Nieuwe woon-zorg-werk-toerisme combinatie op een historische locatie
Deze waardevolle ervaring en basis-gedachten over de zorg, hebben geleid tot het creëren van een eigen vernieuwende visie over de herontwikkeling van Fort Isabella. En het moment om dat te realiseren is nu. “Ik heb het vermogen om dit met mijn werkervaring en visie te realiseren. Het valt nu allemaal samen; de locatie, de dynamiek en vitaliteit van het terrein, de samenwerking met Olivier Koning en de noodzaak voor andere zorg.” Tjeerd heeft samenwerking gezocht met Olivier Koning; als chirurg werkt hij in het hart van de zorg en is naast arts tevens een energieke vernieuwer. Onder meer dat is cruciaal om onze ambitie waar te maken. Lokaal ondernemerschap: voor en door Vughtenaren.